Istorie de succes

IMG_7153

Toţi copii experimentează  starea de anxietate. Această stare este normală  şi  de aşteptat în momente specifice ale dezvoltării şi pot deveni problematice în cazul în care nu dispar cu timpul, astfel afectînd funcţionarea zilnică a unui copil. Printre mulţi alti părinţi care au solicitatat ajutorul unui psiholog în aşa cazuri se numără si d-na Olesea , locuitoare a satului Bulhac, mama unui baiat minunat pe nume   Cristian. În timpul vizitei la domiciliu a Echipei Mobile psihologul Usatîi Olga a constatat că copilul suferă  de anxietate de separare, mama manifestînd un comportament hiperprotector. Cristian avea accese de furie si panică în momentele de separare  de părinţi chiar şi pentru cîteva clipe.

IMG_7155IMG_7159

În acest caz psihologul echipei mobile a desfăşurat diverse intervenţii cognitive,  a aplicat diferite tehnici psihologice şi de consiliere pentru  restabilirea echilibrului emoţional al copilului şi a mamei acestuia.

În urma activităţilor desfaşurate şi a metodelor aplicate tulburările de dispoziţie şi starea de rău emoţional al copilului au fost eliminate. Cristian nu mai manifestă accese de furie şi tristeţe chiar de rămîne singur pe o perioadă mai lungă de timp, înlocuind mereu gîndurile rele cu cele bune, emoţiile negative cu cele pozitive. La fel şi mama implicîndu-se în activităţile propuse de catre psiholog, în urma acestora a devenit mai relaxată la ideea de a lăsa copilul să fie mai independent  la vîrsta sa. Părinţii trebuie sa fie atenţi la semnele de anxietate încît să ceară la timp intervenţia unui psiholog  pentru a preveni posibilile complicaţii a menţionat  psihologul  Echipei Mobile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: